8 feb 2013

Experimentem amb aliments


Aquesta vegada, a la Universitat, ens han demanat que creem un taller. 
 La Glòria, la Cristina i jo hem inventat una sessió on creem, plantem i pintem amb tot tipus d'aliments.
Consistia en crear petites activitats amb propostes i material diferent.

Vam escollir tres raconets:


 - Pintem!: en el qual hi vam disposar materials com: xocolata desfeta, suc de llimona i fruites partides per la meitat. En aquest, sucaven el dit a la xocolata i dibuixaven el que ells escollien, amb el suc de llimona escrivien missatges o dibuixos secrets que només es podien descobrir a contrallum, sucaven la fruita a la pintura i l'estampaven al seu paper...


 














- Creem!: en el qual vam disposar materials com: arròs, pasta, farina, closques de nous i de festucs, uns potets, fil, gomets i globus. En aquest, podien crear collarets i braçalets de pasta de colors, maraques amb diferents materials per a fer diferents sons, amb les closques feien ratolinets, amb els globus d'arròs i farina féien pilotes per fer malabars...

 






 




 











- Plantem!: què passa si posem llenties o cigrons en un pot amb cotó fluix mullat i ho deixem uns dies? Doncs que broten! En aquest, vam disposar de material: llenties, cigrons, patates, cotó fluix i gots de plàstic. Ho muntem tot i ho deixem en un lloc de classe que estigui ben il·luminat.















 Alguns diran que això és llençar el menjar, però nosaltres creiem que és tot el contrari. És una manera fascinant d'apropar als infants a tot tipus d'aliment. Per exemple, sovint la fruita genera algun tipus d'aversió en els nens i nenes, aquest taller pot servir d'excusa per a que els nens manipulin, s'ho passin bé, vegin tots els seus colors i poc a poc s'hi vagin apropant. El resultat es veu en pocs minuts, l'agafen, l'observen, la tallen i... la tasten. Sí, aquell nen que no suportava de cap manera la pera, acaba d'agafar un trocet i l'ha llepat!
 
Amb aquest taller, molts infants perden la por a segons quins aliments i aquella fruita o verdura que mai hi ha forma de que se l'acabin, l'acaben tastant de forma voluntària i descobreixen que no és tant dolenta!



Esperem que us agradi la idea i, com sempre, us animem a probar-la!

No hay comentarios:

Publicar un comentario