11 nov. 2012

Entrevista a Francesco TonucciAvui, ha arribat a les meves mans una entrevista que el diari "Ara" va fer a Francesco Tonucci, més conegut com a Frato (pedagog).

M'he permès fer un recull de les idees que trobo més importants: 

 • L’escola és obligatòria, però no és per a tothom.
 • El mestre ha d’adoptar una posició d’escolta cap a l’alumne, ensenyar els continguts que ells proposin i els interessi conèixer i treballar sobre el que ja saben.
 • El gran problema del nostre sistema educatiu, és que funciona pensant en el nen petit com un ésser que no sap res” Si els veiem com a éssers buits els veiem com éssers iguals, i no ho són.
 • En el moment del naixement i ens els primers anys de vida és quan els nens aprenen les coses més importants. És per aquest motiu, que els mestres d’infantil haurien de cobrar més que els d’universitat.

L'educació dels nostres nens i nenes no és cap broma. Hauriem de començar a donar-li la importància que es mereix.2 comentarios:

 1. He llegit l'article i comparteixo les propostes del gran pedagog Francesco Tonucci.
  "La proposta alternativa és que el mestre
  adopti una actitud d’escoltar els
  alumnes, que els materials de treball al’escola siguin el que els alumnes portin amb ells, el seu bagatge vital i cultural", en aquesta línia que ell proposa trobem els projectes i els ambients.
  Les noves generacions de mestres heu d'incidir-hi!!!

  ResponderEliminar
 2. Sí exacte. Les noves generacions som aquí per començar a canviar tot això!

  ResponderEliminar